2013. április 24., szerda

Nikkei 14.000 - USDJPY 100.00 (április 24-dikei kiegészítés)

A mai-holnapi napon kiemelten figyeljük, a képeken feltüntett szinteket, a jövőt illetően nagyon fontos lehet, hogy a szintek érintése után, hogyan kezd el viselkedni az ár. Az amerikai piacokkal korreláló instrumentumok közül már csak a Nikkei nem esik, a USDJPY-vel karöltve, de a kettő korrelációja annyira szoros, hogy tulajdonképp egy a kettő. Ha a Nikkei határidő tartja a mai tempóját felfelé, már legkorábban az amerikai nyitásra elérhetőek az adott szintek.
Magyarázat a képeken, legyen szerencsénk:







Mindenkinek sok sikert, legyünk nagyon óvatosak a hét hátralévő felében!




15 megjegyzés:

  1. A dolgok indikátora ma Portugália lehet. Tegnap már kiderült, hogy nagyon szorítja őket a cipő és hogy lehet kelleni fog egy mentőcsomag. A mai nap erről zárt ajtók mögött tanácskoznak, meglátjuk milyen eredménnyel.

    VálaszTörlés
  2. Többen kérdezték ma, hogy mennyire pontos ez a 14ezres Nikkei érték. A válasz: ez csak egy kerekített becslés, több okból adódóan: a 61%-os fibo szint 13.907, ha precízek vagyunk akkor 61,8%-os pontos Fibo-val számolva 13.998, de mivel több éves időtávra fektetett szintekről van szó ezért a +-100pont nem számít.

    VálaszTörlés
  3. Az alábbi "apróbetűs" hír február végi, jövő héten kiemelt témánk lehet ennek tartalma: http://index.hu/gazdasag/2013/02/20/megis_lehet_eurokotveny/

    VálaszTörlés
  4. Lezártam a BÉT-en a tegnapi longjaimat (OTP, BUX1312). A bank papírokat egyelőre nagyon tépik, a Bank of America shortom egyelőre nem a nyereséget termeli. De már várom a következő shortbelépőt benne...

    VálaszTörlés
  5. Elég gyorsan trédelsz akkor. A magyar longokat szerintem nagyon jó helyen zártad, nyilván nem először csináltad :). Az amcsi bankpapírok passz egyelőre, a JPM alakzatát nagyon úgy néz ki szétlőtték, hiába van enyhe mínusz, pedig az AT&T,AAPL és a PG jómadarak mindent megtesznek, hogy lerántsák a nagy indexhajókat.. Ha a JPM-et legalább nullába visszatennék, akkor a BAC shortnak sem kellene rossznak lennie,meglátjuk, hosszú még a nap.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira bizonytalan a piac, hogyha valamit pár százalék nyereséggel le tudok zárni azt lezárom. Eléggé be vagyok ragadva már egyes long pozícióimba, ezért a likviditás megtartása miatt amit lehet gyorsan zárok.

      Bővítettem a BAC shortjaimat 12,3 dolláron ismét beléptem. Szerencsére az Interactive Brokersnél a kedvező jutalékfeltételek lehetővé teszik kicsi tőkével a szakaszos belépőket.

      Törlés
    2. Ismét pontosítok: 12,33 szinten léptem be a poziba. Ma nem hiszem hogy beérik, de holnap a mai shortomat nyerőben valószínűleg le tudom zárni.

      Törlés
    3. A mai napon sikerült időben lezárnom a Surgut és HDFC ADR-eket. Volt egy sikeres long tradem BUX1312-ben.

      Gondolkodtam, hogy a Deutsche Bankot megshortolom, de fegyelmezetten inkább kivárok.

      Ahogy nézem kezd kifogyni a lendület, én már ma is korrekcióra számítottam a pénzügyi szektorban, de úgy tűnik pár shortost még ki akartak véreztetni. Kíváncsian várom BAC shortom alakulását a holnapi napon...

      Törlés
  6. Megvan a 14.000-es Nikkei, lássuk mit kezd vele.

    VálaszTörlés
  7. Mit gondolsz az arany, oil visszarántásról?

    VálaszTörlés
  8. Szia CJ, csak annyit, hogy csoda, hogy eddig eljutottak.

    VálaszTörlés
  9. ha jól értesültem, akkor a németek bekavarhatnak az ESM-nek. Aki nem emlékezne: http://www.portfolio.hu/gazdasag/feltetelekkel_bolintott_ra_a_nemet_alkotmanybirosag_az_esm-re.172667.html
    Akár így is ki lehetne kényszeríteni az eurókötvényt, ha most eljátsszák a hattyú halálát. ne felejtsük el, hogy februárban szinte csak az EKB vette az olasz kötvényeket.

    VálaszTörlés
  10. Egyelőre a 14.000-es vonal betöltötte az első és fontos funkcióját: nem engedte tovább az árat. Sőt határozottan fordultunk is róla egyelőre, ennek folytatódnia kell és kiterjednie minden más termékre. A jenek az alakzatukból ezzel egy időben lefelé indultak, lássuk a törést..

    VálaszTörlés
  11. Az USA rossz GDP adatára eddig az indexek nem nagyon reagálnak...

    VálaszTörlés