2013. április 14., vasárnap

SP500 elemzés 2013 április 15-19

A héten az amerikai indexek euforikus fokozatba kapcsoltak és egy igen nagy méretű fehér heti gyertyával zárták a hetet. Ennek megfordítása pedig nem lesz egyszerű, nyilván a legkézenfekvőbb és
a leggyorsabb megoldás egy teljes testű takarógyertya lenne jövő héten, természetesen fekete színben, ehhez azonban az indexeknek már hétfőn-kedden feltűnően piros tartományban kellene mozogniuk. Az ennél eggyel lassabb verzió pedig egy felszúró gyertyaszerűség, mely egy hétfő-keddi emelkedés után szerdán fordulhatna optimális esetben. Jelenleg ezt látom valószínűbbnek. Ezen a héten robbanásszerűen jelentkeztek egy hamarosan eljövendő fordulat jelei, melyeket persze lehet még mellőzni akár hetekig-hónapokig, de véleményem szerint igenis vannak olyan súlyosak, hogy pár napon belül látványos vissza húzóerőt jelentsenek.
Íme a jelek:
1. Azt már megállapítottuk az elmúlt napokban-hetekben, hogy az amerikai indexek feltűnő különválása szinte az összes többi nemzetközi főindextől valószínűleg a japán jenpároknál bekövetkezett hatalmas áreltolódásokból fakad. Kérdés tehát, hogy vajon honnan lesz képes a jen és persze mennyit erősödni a közeljövőben. Ehhez pusztán technikai alapon biztatónak tűnik az Usdjpy-nél látható szép, szabályos heti felszúró gyertya, mely alatt még egy nem kicsi rés is tanyázik.
 Hírek vonatkozásában pedig annyi történt a héten a jenek kapcsán, hogy az Usa figyelmeztette Japánt, hogy legyen óvatos a stimulusokat illetően, és ne felejtse el, hogy a nem régiben történt G7 és G20 megbeszéléseken miről is volt szó.. (közvetlenül a gyűlés után anno meg is jegyeztem, hogy a "nem gyengítjük a saját devizánkat" csak amolyan cserkész becsület szóra típusú megállapodásnak tűnik..)
Közben a japán állampapírpiacokon áll a bál és teljes a káosz az összefüggéstelen napon belüli piaci mozdulatok miatt. Nem hiába, úgy látszik a pénznyomtatáshoz sem árt az évtizedes tapasztalat, hiszen az Usa legalább "okosan" lépésről lépésre hajtotta végre a QE-programokat, főleg az első kettőt, mind kommunikáció szintjén, mind pedig a tényleges technikai lebonyolítást illetően. Ehhez képest egyértelműen látszik számomra, hogy Japán nem feltétlenül van tisztába azzal, amit csinál..
Érdekességként csatolnék egy immáron több mint két éves ábrát, melyet a régi ábráimat lapozgatva találtam:
A chart jól szemlélteti az eddigi japán próbálkozások "sikerét".

Vajon most másként lesz? Kétlem. Az a bizony 
Kosztolany-féle kutya bizony messzire szaladt és el is felejtette, 
hogy póráz is van rajta.. Forrás: zerohedge

2. A jelentésszezon beindult és bár jobb EPS-ek kerültek elő a héten, az elemzői fogadtatásuk nem volt túl rózsás, köszönhetően a csökkenő árbevételeknek, legalábbis erre fogták a dolgot. Az Alcoa, JP Morgan és a Wells Fargo jelentésein vagyunk túl egyelőre, jövő héten jön a java a szezonnak. Az eddigi rossz jelentéseknek túl sok visszatartó ereje láthatóan nem volt eddig.

3. Már az ezt megelőző héten is kerültek elő szörnyűnek nevezhető makroadatok, melyek ráadásul elég nagy elemzői tévedések is voltak, de ez a hét túl tett ezen is, gondolok itt arra, hogy a fogyasztói bizalmi index a 79 pontos várakozással szemben mindössze 72 pont lett pénteken. A tévedés tudomásom szerint a piaci történelem eddigi legnagyobb elemzői tévedése is egyben..

4. A virtuális pénz a Bitcoin összeomlott. Bár erre akármelyik tőzsdés legyinthet, hogy ennek semmi köze a tőzsdéhez, azért valahol sejtik, hogy az esemény nem jó előjel.

5. A múlt hét hozzászólásaiban még csütörtökön jeleztem, hogy figyeljünk oda az olajra, hisz azon a napon, akkor egyedüliként és igen észrevétlenül 1,4% körüli mínuszban zárt, míg a piacon még javában állt a bál. Pénteken ez folytatódott, sőt az egész árupiacra kiterjedt, hisz az arany, ezüst 5%, míg az olaj 3% mínuszban is járt. Azonban hiába a nagy zuhanás az indexek alig éreztek meg valamit a dologból, mindösszesen néhány tizednyi mínuszt hoztak össze nap végéig. A média persze próbál egyből magyarázatot találni a történtekre, és ha jól láttam a No.1. magyarázat a ciprusi aranykészlet eladása volt. Nem tartom kizártnak a dolgot, de a lényeget tekintve teljesen mindegy is. Óvakodjunk az árupiaci termékek árfolyam mozgásainak hírekbe történő belemagyarázásától. Összességében a pénteki mozdulattal az arany teljesítette egy immáron több hónapos céláramat az 1500-at, és mivel már ezt részleteztem egy pár héttel ezelőtti arannyal kapcsolatos írásomban erről többet nem is beszélnék, a setup adott, az aljkeresők, bátrabbak már kereshetik a beszállót. Azok akiknek nincs ekkora kockázat-hozam étvágyuk, inkább javaslom, hogy várják meg míg 1560 fölé menve megtöri a múltkori rajzon jelzett felső trendcsatorna vonalat..
Az olaj a 92,00 törésével kulcsszinten tartózkodik, hisz a több hónapja ismételt elméletem szerint, a réz-olaj-Audusd két éves alakzata közös, és valószínűleg mindhármuk törni tud lefelé, melyet már a piacnak nem szabadna figyelmen kívül hagynia..
A rézzel eddig sem volt bajunk, már hetekkel ezelőtt szemmel láthatóan tört és ott is is maradt, bár a célára még jóval lentebb van, most a héten az olaj, ha ütné a 89,00-t, akkor talán már végre neki is sikerülne a réz trendjéhez csatlakoznia.. Az Audusd és az Eurusd egyelőre a pénteki zuhanó árupiacokból furcsa módon nem sokat vett észre, pedig aznap még a jen párok is estek. Jövő héten meglátjuk, hogy sikerül-e a 89-et ütni az olajnak, és hogy a nyersanyagok alapdevizájaként aposztrofált Audusd óhajt-e utána menni.. Véleményem szerint sürgősen 1,0350 alá kellene kerülnie a héten ahhoz, hogy az e héten összeszedett heti fehérgyertyáját le tudja radírozni. Persze az is könnyen lehet, ami olvasónk Csaba jegyzett meg hetekkel ezelőtt, hogy ő arra számít, hogy az arany és az Audusd mozgása különválik. Erre én egyelőre nem sok esélyt adok, de majd meglátjuk.
A hét feladata tehát: az olaj 89-es szintjének letörése, illetve az Audusd mielőbbi csatlakozása az eséshez 1,0350 alá. Az Eurusd-t továbbra is 1,2700-ba várom, és hozzáteszem, hogy minimum.. Hogyha a fenti értékek össze tudnának állni, akkor nehezen hiszem, hogy az amerikai indexek épségben megússzák a dolgot.

6. A hét furcsaságait tovább folytatva: a kaszinók csökkenő bevételekről adtak számot a héten, mely egy olyan másodfokú indikátor csupán, mint mondjuk a Sotheby's aukciós ház részvényárának alakulása. Lényegét tekintve utal arra, hogy az emberek költési kedve kezd megcsappanni.

7. A ciprusi ügynek még továbbra is tartom, hogy lesznek folyományai, bár az ügy elég lezártnak tűnik. A végeredményre ránézve, elég irónikus, ha eszünkbe jut még az első megállapodás utáni Merkel-féle reakció: "igazságos döntés született" vagy az "így a helyes"...
Korábban is furcsállottam, hogy az amerikai indexek nem reagáltak a ciprusi eseményekre, viszont a héten olvastam egy felmérést, mely megértette velem a dolgot. Miszerint: a megkérdezett amerikaiak 60%-a nem tudta megmondani, hogy Ciprus hol van... Ebből adódóan minek is izgassák rajta magukat. Végül is igazuk van, de mégsem, hiszen a nagybetétesek megsarcolásának mintapéldája után, most ebből születhet az európai direktíva.. Ezt pedig illene komolyan venni, hisz nem egy politikusi elszólásról, pletykáról, vagy egyéb verbális kalimpálásról van szó.
A múltkor már említettem, hogy a 40%-ról 60%-ra való módosítás valószínűleg annak köszönhető, hogy néhányan "odatelefonáltak" az Eu-nak és Ciprusnak, hogy azért jó lenne, ha még kiférnének a kiskapun a pénzükkel.. A hétvégén jött is a hír, és a lista, hogy ki tudta még kimenteni a pénzét.

8. Az olaszoknál nagy a hallgatás, nincs kormány továbbra sem, ennek következtében ez nagyjából a 1%-os GDP-csökkenésbe fog kerülni.. Az állampapírpiacuk viszonylag jól állja a sarat ennek ellenére, tőzsdeindexük annál kevésbé. A hozamok karbantartása valószínűleg az EKB vásárlásainak köszönhetőek, nem pedig annak, hogy a piac ennyire bízik bennük..

9. A CNN szerint az amerikaiak több mint 6 éve nem voltak ennyire optimisták..

10. A koreai helyzethez dióhéjban: általánosságban továbbra is az az érzésem, hogy az emberek fejében tudatosan alakítanak ki egy képet, mely a következő: szinte minden létező újságban a világon a koreai vezetőt kigúnyolva, lemalacfejűzve és buddhafejűzve emlegetik, aki hatalmas egója és kisebbségi érzete miatt nem bír magával és fenyegetőzik a nem létező atomfegyverével és a rozsdásodó MIG29-eivel.. Ezt tehát a kép mely a fejünkbe kialakult. És valóban ha csak félig olyan elmebeteg, ahogy állítják, akkor ilyen inzultálások után csodálkozni fogunk, ha tényleg hülyeséget csinál.. A média tudatosan gerjeszti ezt érzésem szerint. Hogy miért? Mert ha a fenti kép kialakult a fejekben, szinte már alig várja a lakosság, hogy mikor törli le Amerika őket  térképről.. szinte mindenki várja a keményebbnél keményebb fegyverek bevetését ellencsapásként, mintha csak valami kegyetlen gyerekeknek szánt háborús videó játékban lennénk... Erre aztán tényleg nem találok szavakat, de a lényeg, hogy az ügyet igenis komolyan kell kezelni szerintem.

11. A héten Soros György tett egy fontos kijelentést, mellyel egyben üzent is Merkelnek: a németek vagy gondoskodnak az eurókötvény létrehozásáról, vagy lépjenek ki az Unióból..
Még egy januári cikkemben említettem, hogy az eurókötvényről feltűnően nagy a hallgatás, és hogy szerintem legkésőbb májusig egyre többet fogunk hallani róla ismét. A Soros-féle kijelentés ennek egyik komoly előjelének tűnik, és véleményem szerint az üzenet lényege, hogy a németek álljanak a sarkukra és tegyenek rendet házon belül az Unióban. Magyarul vegyék rá a tagországokat a közös kötvényre.. Anno említettem, hogy szerintem ez egészséges piaci körülmények között (már mint a tőzsdei árak fényében) nem fog bekövetkezni, hisz az álláspontok továbbra is olyan távol vannak, mint 2011 végén, amikor erről viharos gyorsasággal elkezdtek tárgyalni a svájci frank és az amerikai költésvetési helyzet okozta 20%-os tőzsdei zuhanások után. Említettem még, hogy a tagország beleegyezése feltűnően gyenge eurónál lenne a legkézenfekvőbb. A jelen állásával és várakozásommal az 1,2700-es minimumot illetően ez nagyon hamar be is következhet. Azt is el tudom képzelni, hogy a tervek már kész vannak, hisz a legutóbbi sok héttel ezelőtti Eu-s pénzügyminiszteri megbeszélésekről Merkel úgy távozott, hogy azt ígérte, hogy májusban előállnak valami igazán nagy dologgal. Hogy mi az nem mondta, de fontos lehet, mert a találkozónak ezen megjegyzésen túl semmiféle érdemi eredménye nem volt egykoron.

12. A szerdai nap ékes bizonyítéka volt annak, hogy a piacokon nagyon elgurult a gyógyszere valakiknek, hisz a Beige-book váratlan idő előtti közzététele utáni ijedség és kapitális napi fehér gyertyához vezetett. Pedig a közlemény korán sem volt ilyen rózsás, hisz több jegybankár a lazítás csökkentését, mások pedig a nyári felfüggesztését szeretnék látni. Hogy erre miért kellett kitépni a piacot, az számomra rejtély.

13. A héten napvilágot látott egy igen tragikusnak mondható adat, mely a PC-eladások drámai zuhanását közölte. A hírre a Microsoft és a HP igen heves mínusszal reagált, viszont a piac egészét meg sem rezzentette.

14. Az SP500 más piacokkal való korrelációjának bomlása nem csak nekünk tűnt fel. A zerohedge.com sokat mondó grafikonokkal támasztotta alá a jelenséget:
Forrás: www.zerohedge.com
15. A héten nagy valószínőséggel előkerülhet ismét a két amerikai párt közötti "viszály", hisz az Obama-féle költségvetési terv ezen a héten nem aratott osztatlan sikert. A nézeteltérés ismét a lefaragások súlyelosztásából adódhat, központba állítva a személyi jövedelem adó kulcsainak vitáját, ezáltal a gazdagok megadóztatását. A téma nem csak náluk lehet aktuális, hanem az Eu-ban  is hiszen nem rég közölték a németek, hogy úgy néz ki bevezetik a vagyonadót.. Szóval a gazdagoknak fel van adva a lecke, se az Usa, se Európa, sőt már az offshore paradicsomok sem jönnek szóba. Végül az összes szupermilliárdos kénytelen lesz Oroszországba költözni és nyitni egy éttermet Depardieu mellett.. Pár éve sokan emlegették itthon, hogy nem németet és angolt kellene a diákoknak tanulni, hanem oroszt, hát lehet ezért.


 A piac lényegét tekintve a hosszabb távú elképzeléseim nem sokat változtak. Néhány grafikon szemléletem, hogy nagyjából mit is várok május közepe-végéig bezárólag:
SP500

Eurusd

Audusd

Usdjpy

  JP Morgan!

Mindenkinek jó kereskedést és sok sikert kívánok a jövő hétre!



23 megjegyzés:

  1. Üdvözlet!

    Gratula a shorttartóknak!
    Én sajnos nem bírtam tovább tartani már!
    :(
    és az elliotosok tsztára elbizonytalanítottak annyira mondták azt a 1622-t!
    de tudnom kellett volna hogy mindig az lesz amit csak kevesen várnak
    és erre tessék!!

    viszont az az arany és az ezüst az brutális!!!
    mi a véleményetek azokról?
    ha még az olaszoknak is borítani kell a készletből akkor ott kő kövön nem marad!

    olajnál 89 alatt vagyunk!

    az amcsik délután egész erősek voltak aztán ott is elgyengültek!
    de a reggeli dax pluszt nem értettem! nem is mertem beszállni semmibe!
    pedig jó let volna!

    és erre tessék!
    csak nemtom eldönteni mi legyen!
    ha az adatokra gondolok és a helyzetre akkor irány a pince, de ha meg arra hogy pl az amcsi költségvetési vitánál csak 1 baromnak kellett megszólalni és csillagos ég lett belőle...
    és egyébként azóta sincs megállapodás szóval nehéz itt bátorkodni :(

    de gratula a bátraknak!

    Üdv:
    Steve

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük István, de részemről odébb van még az üdvösség, már az is nagy dolog, hogy nem siklottam ki a shortokkal a múlt heti kanyarban. Audusd-réz-olaj hibátlan és most először együtt mutat lefelé, de még ne kiabáljuk el, le is kell tudni zárni majd. A JPM fej-vállához kapcsolódóan a nyakvonalat kell szerintem figyelni 46,5-nél, ha törik akkor a fenti "kék négyzetes" rajzok könnyen valóra válhatnak.

    VálaszTörlés
  3. Őszintén szólva engem az arany teljesen meglepett. Azért annyira nem tetszett, hogy longoljam, így kimaradtak az izgalmak. De ez már kezd aggasztó lenni. A hónapos chart tipikusan úgy néz ki, mint egy lufi kipukkadása.
    Kezdek elbizonytalanodni, úgyhogy az aranyat hagyom is egyenlőre.
    A konkrét sp500 pozim viszont egész szépen alakul. Már 30 pont plusszban van. Bíztató, hogy az 1575-öt bármilyen csekély visszapattanás nélkül vitte át. Ha oda visszakorrigál még, akkor ott talán érdemes lehet még felszállni a vonatra. A kockázat nagyobb a szokásosnál. De van benne potenciál. Ha szakad, akkor csúnya lesz és gyors. De még véletlenül se tippnek vegye bárki. Csak vélemény.

    Az Elliott célár számításra kevéssé alkalmas. Inkább forgatókönyvek felállítására használható és célterületek becslésére.

    Tetszik Jupiter, ahogy összefoglaltad a koreai helyzetet. Minden benne volt tömören, amit én is gondolok róla. Ma volt a nagy ünnep, szóval kíváncsi leszek, hogy beváltja-e a fenyegetést.
    Most mondja a tévében John Kerry, hogy észak-korea magára maradt. Ezt annyira azért nem jelenteném ki...Kína feltűnően hallgat. Irán, Venezuela, és néhány arab ország még biztosan szimpatizál az amerika-ellenes kirohanásokkal. Szóval nem olyan egyértelmű a helyzet, mint ahogy azt a média sugallja.
    A bitcoin eddig is nagyokat mozgott. Meg is szűnt, vagy csak beszakadt?

    Amúgy kezd szépen irányba állni minden.

    VálaszTörlés
  4. Arany,ezüst setup kilőve, az 1450-et csíkba leverte. 1250-es cél élhet innét, addig se long se short benne részemről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem az aranyat és ezüstöt. Utóbbinál találtam támpontot végre. Hetesen nagyon szép erős a 20 és a 26-os szint. Szerintem mindkettőn fogjuk még látni az árfolyamot. Majd meglátjuk melyiket éri el előbb, de az szinte biztos, hogy a fenti szinteken jó beszállók lesznek. Addig kivárok, mert azt sem tudnám pillanatnyilag megmondani, hogy melyiket fogja elérni előbb. De legalább már valami támpontot találtam a mostani kusza állapotban.

      Törlés
  5. A koreai helyzetet csak felületesen követem, amolyan megérzésekre hagyatkozva, az eseményeket nem tudom mindig nagyon figyelni, mert a végén úgy járok vele, mint Fukushimával. Hiába "tudtam" hogy nincs minden rendben a hírek ellenében, máig sikerült a hazugságvárat építeni és elhitetni, és sajnos pénzkereset szempontjából ez a lényeg, a nagy igazságot meg elég tudni és aszerint élni.
    A Bitcoin még létezik tudtommal.
    Az elliott-osokról pedig annyit szerintem, hogy elég szépen rajta ültek az események fonalán már hónapok óta, nyilván senki sem tévedhetetlen. Szerintem a hibák elfogadása a kulcs, ha valaki ezt nem képes rendezni magában, akkor az állandó tökéletességre való törekvésből, vagy irtózatos és helyrehozhatatlan mínusz keletkezik, vagy pedig meglépésre sem kerülnek a nagy ötletek. Hiába mond meg valaki valamit, meglépni és végig menedzselni beleértve a rossz helyzetek kezelését is az teljesen más.

    VálaszTörlés
  6. most olvasom, hogy a koreai atombomba-robbantásra fogadni lehet a bukmékereknél.. ez aztán már tényleg az emberi butaság magasiskolája. Szinte bevonzza magát az eseményt.

    VálaszTörlés
  7. bár nem voltak nagy elvárásaim a mai nappal szemben azért az 1,22%-os SP500 pluszt erős túlzásnak tartom, egy +0,6% alatti zárással még kiegyeznék. 3napon belül saccolom a következő hétfőinél komolyabb kanyart. Az Eurusd kezd erősen kilógni a sorból, 1,3120-at optimálisnak az az 1,3180-at maximális felső határnak gondoltam. Az általános árupiaci zúzda után ma elfogadható korrekció jött, erről pedig könnyen bebizonyosodhat, hogy nem feltétlenül kell tartós pattanásnak jönni belőle, sokan aljvadásztak a durva mozgások közben, többnyire aranyban persze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözlöm a Kollégákat!

      Én inkább az esés mértékén csodálkoztam a tegnapi napon, amire a robbantások is rátehettek egy lapáttal. Terv szerint folytattam a vételt, egy kis Surgut is vettem tegnap, ha holnap nem szállnak el a bankpapírok még veszek 40 alatt egy kis BNP-t.

      Magyar piacon ma is bővítettem határidős BUX longjaimat (OTP, MOL napi DAY TRADE long), Telko 415-től elkezdtem venni, lejjebbről folytatom a vásárlást.

      SP short, mint ahogy terveztem április vége felé, amikor a várhatóan erős gyors jelentések kifutottak.

      Korea esetében természetesen semmi nem lesz, hiszen a koreai vezetés is tudja, ha támadást provokálnak ki, megbuktatják a rezsimet. Kína engedélye nélkül egyébként sem mernek semmit tenni a koreai vezetők, javasolta is egy profi kolléga, hogy longoljam a koreai papírokat, de én túl málé vagyok ehhez, majd inkább valamelyik indiai bank papírt...

      Üdv,
      Joker

      Törlés
  8. Éppen visszajött 1575-ig. Eddig semmi szokatlan. A holnapi nap dönti majd el, hogy érdemes volt-e beszállnom.

    A bukmékeres történet egészen félelmetes. Nem gondoltam volna, hogy az emberiség már ide süllyedt. Elképesztő!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tegnap talán célszerű lett volna realizálnod...

      Törlés
    2. végülis igazad van, minél messzebbről nézi az ember annál kisebbnek tűnik a mai emelkedés. :) Komolyra fordítva az nem tetszik a mai napban csupán, hogy eddig a hasonló buktákat, mint a tegnapi 2 nap alatt szénné vették. Viszont amiatt tűnik mégis másnak a tegnapi esés, mert tartozott hozzá egy igen komoly árupiaci, szerintem kijelenthetjük, hogy összeomlás, aztán ugye a baj nem jár egyedül köztudottan..

      Törlés
  9. A tegnapi esés mértékén én alapvetően nem csodálkoztam, inkább azon, hogy ez egy hétfői napra esett, tegnapi záró állapot alapján visszaadva a teljes múlt hetet. Korea-indiai papírokban nem vagyok járatos, úgyhogy szívesen tanulok, terepem ilyen téren Amerika, de részvényelemzéseket még nem volt energiám szépen összeállítva feltenni, de majd eljön az ideje. Érdekes, hogy a franciáknak és a spanyoloknak ez a nap nem egészen úgy jött össze, mint a többieknek, érdemes lesz résen lenni a héten velük kapcsolatba, mert elég rendesen irányba vannak állítva. Ha perpillanat valamilyen longban kellene gondolkodni a világpiacról választva több hónapos távra, akkor a Shanghai Composite mellett döntenék 2100 és 2200 közötti vétellel és 3000 közeli targettel, de a konkrét okokat majd vasárnap részletezem.

    VálaszTörlés
  10. Joker:

    Gondolkodtam rajta én is egy részzáráson. Ma visszapattant 1575-ről egyenlőre, ahogy gondoltam. Ha a short elképzelés megállja a helyét, akkor ettől magasabbra már nem szabadna menni. Úgyhogy gond nélkül BE-be húztam most 1585-höz. Ha ki tudja csapni, akkor teljesen rossz volt a short elgondolás. 1540-en és 1475-ön tervezem a zárásokat. Hagyom, hadd dolgozzon:)

    VálaszTörlés
  11. A JP Morgan 46,5-es nyakvonalára nagyon figyeljünk, mert felpöröghetnek az események, ha kiüti..

    VálaszTörlés
  12. A 46,5 megvolt, alatta is kell tudni zárni a folytatáshoz.

    VálaszTörlés
  13. Az igazi futam holnap jön: JPM nyakvonalra tapadva zárt, amit holnap át kell hogy üssön, Audusd-et elengedte az 1,0340-es havi főpivot, usd-index megindulni látszik egy pár hetes bázisból, Eurusd kitörés besült a mai fordítógyertyával,Dax és Cac kritikus több hónapos támaszánál, árupiacot tovább sanyargatták, jenek passz, réz hibátlan mint eddig is, Nasdaq látványos feltámadása szintén besült. Holnap jelent a szupersztár varázsszemüveg gyáros Google.. Az előző jelentéseivel brillírozott, most viszont az elemzők elég magasra tették a lécet a várakozásiakkal, nem volna nehéz csalódást okozni. Meglátjuk.

    VálaszTörlés
  14. az olasz parlamenti bukta csak előkerült, persze hatása eddig sem volt.

    VálaszTörlés
  15. remélem a JPM nyakvonaltörésével nem fog cserben hagyni, amit ma művelt eddig az nem túl szép az alakzatra nézve, persze lehetséges, hogy csak az én elvárásaim magasak, meg amúgy is van még 2 óra a kereskedésből.

    VálaszTörlés
  16. Iszonyat jó Google jelentés, förtelmes IBM jelentés, az egyik Nasdaq a másik Dow fő komponens. Kíváncsi leszek az indexmozgásokra ezután. JPM holnap még bepróbálkozhat a töréssel, ma csak közelebb került a 46,5-hez, mármint "záróügyileg".

    VálaszTörlés
  17. Pozi fele zárva 46 pont nyereséggel az első célárnál. Azt néztem éppen, hogy ha az SP500 csinálna egy korrekciót újra 1575-ig és onnan fordulna le, akkor egy szép fej-váll alakzat jönne létre. Mit ad isten az alakzat célára éppen 1475 lenne;)

    VálaszTörlés
  18. Gratulálok Csaba, nagyon precíz volt ez a short!
    A Nikkei-re érdemes lesz figyelni, mert újabb kitöréssel próbálkozik ma és ha üti a pár nappal ezelőtti tetejét, akkor 14.000-ig mehet, nyilván ennek arányában a jenpárok is tobzódhatnak. Összességében, ezt leszámítva az a véleményem, hogy minden pluszt adni kell innen, remélhetőleg hetekig. Meglátjuk. A Nikkei esetleges kitörése el tudná repíteni az SP-t 1575-ig.

    VálaszTörlés
  19. Szemmel láthatóan nagy a csata nem csak az usa indexekben, hanem mindenben. A Nikkei határidő lehet a mai nap kulcs, mely jelen pillanatban 13.458-on áll 1,4% pluszban, és naposon kitörni látszik, ha viszont ma valamilyen csoda folytán 0% körül tudna zárni, akkor nem csak őt, de minden instrumentumot átengedhetnek a gravitációnak, ha viszont legalább ezt az 1,4%-os pluszt tartani esetleg növelni tudja usa záróig, akkor a felfelé korrekció eltarthat még keddig is. Meglátjuk.

    VálaszTörlés