2013. június 24., hétfő

SP500 elemzés 2013 június 24-28

Az elmúlt hetet látva továbbra is azt mondom, hogy az amerikai indexekben még nem is láttunk igazi esést. Az QE-s félelmekhez még hozzáadódott a görög koalíció felbomlásának lehetősége, illetve ami még nagyobb baj a kínai bankközi kamatok hatalmasat emelkedtek. És bár némi pénzt piacra dobott a héten a kínai jegybank, úgy néz ki többre nem igazán számolhatunk a közel jövőben, hisz a kínaiak kifejezték, hogy nem feltétlenül baj, hogy a kamatok ilyen magasak, hisz a nehezen felmérhető árnyékbankrendszert alaposan visszaveti legalább. Technikailag nem túl sok jó mondható el a Shanghai Composite-ról, hisz már vagy két éve eső trendben van, ez a pánik a 2008-2009-es mélypontokra nyugodtan leviheti. A hét már csak azért is veszélyes lesz, mert június hónap utolsó hete van, és rengeteg kínai megtakarítás jár le ebben az időpontban.

Mivel nincs nagy változás a nézeteimben az előző hetekhez képest ezért nem is ragozom. Az alábbiakat fogom figyelni a héten:

1. Az euró-index keddi kitörése besült, és bár nagyon biztatónak tűnik a pénteki záró, azért még nem törte le egykori sávját, melyet árgus szemekkel figyelek hetek óta. A héten legalább 0,7%-kal kellene lentebb jutnunk a pénteki zárónál, és lehetőleg egyhuzamban. Ez esetben a cél a 182-n lévő 200 napos.
2. Az euró-indextől függetlenül az Eurusd-nek minimum az 1,3030-at meg kell érinteni, s ha ez megtörténik az euró-index akkori állapota (tört vagy nem tört) döntheti el, hogy nagyobb sebességre kapcsolunk vagy sem, még nyugodtan össze is jöhet a sokat emlegetett 1,2700.

3. A dollár-index a múlt héten kiállta a próbát 60,00-nál, ám a pattanás mértéke innentől már kérdéses számomra.

4. A jenpárokban mindenképpen kell még egy a 2hetes minimumokat meghaladó mozdulat. Ez esetben az amelletti amerikai indexértékek is könnyen kijelölhetik az aljat.

5. Mint már mondtam az SP500 optimálisnak tartott célára 1520, ha elengedi akkor 1440-ig bezárólag pánikszerűen gyorsulhat. Ez utóbbi már csak azért is tűnhet kézenfekvőnek, mert mint mondtam a hatalmas marginok még mindig "boldogan elvannak".


6. Az arany szépen megközelítette az 1250-es célárát, illetve a réz törte a 305-öt, mely után 290 a célára. Ezek elérésének pillanatában is ki fogok tekinteni az indexekre, hogy érdemes-e zárni.


A héten, legkésőbb jövő hét elején szeretném kitakarítani régi shortjaim legnagyobb részét. Egyelőre várok, és napi szinten "operálok".

Mindenkinek jó kereskedést és sok sikert!

10 megjegyzés:

  1. Az euró-indexet innen már töröttnek minősítem, és mivel nyitva az út a 200naposáig (182,7) ezért az eurusd sem hiszem, hogy beérné 1,3030-cal, újra játszik az 1,2700-es végcél. Meglátjuk. A jenpárok is beindultak, elsősorban az Eurjpy-t és a Cadjpy-t várom, hogy kiüsse a két hetes minimumokat.

    VálaszTörlés
  2. Egyelőre nem mozdulok. A jenek szépen fordulnak lefelé, de a két hetes minimumok még odébb vannak azért, Eurusd legyen először 1,3030, eleve nincs messze tőle. Euró-index törése egyelőre jó, de vérszegény kicsit, több agresszíót kellene látnunk tőle lefelé. Usa indexek pattantak egyelőre, ezzel sincs semmi gond, nem eshetünk minden órában. Európai indexek,ausztrál és kínai index gyalázatos, bár a Shanghai Composite-ben létrejött valami leszúrásszerű alj, ami szerintem még a héten támadva lesz. Tegnap és ma az olaj teljesen más utat járt, mint bármi más, a 93-as főpivot alá nem ártana levágni, ha sebességet akarunk látni az indexekben.

    VálaszTörlés
  3. Ütöttem egy crude olaj shortot az előbb 96,00-ról x1 áttétellel.

    VálaszTörlés
  4. Ma sem látok olyat, ami miatt azt feltételezném, hogy vége az esésnek. Devizális szinten főleg, az indexek más tészta, úgy érzem ma, illetve tegnap kereskedés közepétől azon brókercégek többsége taposta a buy gombokat, akik a Fed-döntésig nagyrészt cash-ben kivártak, majd látva a mélyrepülést, csak a tegnapi -2% léptek oda. Kínára kiváncsi leszek reggel, az tény, hogy egy ilyen leszúró figurával, mint amit ma bemutatott a statisztika nem éppen az esés mellett szól, de minden trédnek van egy "fogcsikorgatós" része, amely kockázat néven fut.. Meglátjuk.

    VálaszTörlés
  5. Az Eurusd kipipálta az 1,3030-at, és az ehhez tartozó euró-index továbbra is biztató esés szempontjából, ezért maradok és még nem zárom az eurusd shortokat.

    VálaszTörlés
  6. Bár +0,8%-ban az SP500, de ettől függetlenül nagyon kellene a piros záró, bármekkora.

    VálaszTörlés
  7. Az SP szerintem utolsó lehetséges védvonalánál vagyunk 1617..

    VálaszTörlés
  8. Az új indexek aljak valószínűsége jövő hét közepéig szinte nullára csökkent. A Nikkei kitörni látszik az egész júniusi oldalazásából, aminek megerősítését azért megvárnám hétfőn, nagyon kellene egy 12.000-ig vezető láb, és relatíve igen gyorsan kellene hogy megcsinálja, a jenek két hetes mélypontja sem akar még összejönni, arról nem is beszélve, hogy az euró-index az agresszív lefelé gyorsulás helyett keményet ment tegnap és ma. A mai nap sürgősen vissza kellene mennie legalább 0-ba, hanem igen mínuszba. A mai nap kakukktojása egyelőre a spanyol index és a hozamszintjük.

    VálaszTörlés
  9. Kerek egy órája van még az SP-nek, hogy a napi minimumához minél közelebb zárjon. Ez még azt jelentené, hogy van értelme átvinni a shortokat a jövő hétre. Az euró-index úgy látszik megcsinálta a mai feladatát, visszatették 0-ba, nyilván ott is kell maradnia zárásig. A Nikkei 2,5%-os pluszának felét kellene, hogy zárásig elveszítse. Nem kis futam lesz.

    VálaszTörlés
  10. Elfogadható lett a zárás, ám ehhez is nem kis csoda kellett az utolsó 20percben. A Nikkei határidő viszont még ledobhatna magáról legalább 100pont zárásig, most 13.700.

    VálaszTörlés